Resultaten waar je op kunt vertrouwen

Wij maken gebruik van moderne technologieën en betrouwbare wetenschap om jouw DNA te analyseren en interpreteren.

 


 Van wangslijm tot rapport


Je DNA bestaat uit ongeveer drie miljard DNA-letters. Ieder mens is uniek, maar genetisch gesproken zijn we voor 99,9% identiek. De 0,1% die overblijft zorgt voor de verschillen die van jou een individu maken. We noemen deze verschillen genetische varianten.


Er zijn verschillende soorten genetische varianten. De meestvoorkomende zijn tegelijkertijd de kleinste en de belangrijkste, en betreffen een verandering van één enkele letter ergens in je DNA. Dit type variant noemen we SNP (dat spreek je uit als ‘snip’).


Ons DNA bevat zo’n tien miljoen SNPs. Eén SNP kan het verschil zijn tussen wel of geen lactose kunnen verteren, anderhalve kilo lichter of zwaarder zijn en bruine of blauwe ogen.

 

In ons lab halen we eerst je DNA uit de wangslijmcellen die je verzameld hebt met een wattenstaafje. Vervolgens analyseren we je DNA met een soort chip – een microarray – die je DNA test op ongeveer 700.000 veelvoorkomende varianten.


Na een kwaliteitscontrole en de verwerking van de data genereren we jouw persoonlijke rapporten op basis van betrouwbare en de meeste recente wetenschap.


En dan is het jouw beurt: welke keuzes ga jij maken op basis van je DNA? Onze standaarden

  • Je DNA-sample wordt verwerkt en geanalyseerd in het genetisch laboratorium van een Nederlands Universitair Medisch Centrum. 
  • We gebruiken een gevalideerde en beproefde methode om je DNA te analyseren.
  • Onze wetenschappers hanteren strenge selectiecriteria en maken gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten bij het opstellen van de rapporten. 
  • We werken 100% transparant. Geen onzin dus! We bieden volledig inzicht in wat je uitslagen wel én niet betekenen. 
  • We werken samen met universiteiten, hogescholen en andere kennisinstituten om ervoor te zorgen dat onze werkwijze voldoet aan de hoogste wetenschappelijke standaarden.  


 

Serieuze wetenschap

We hanteren standaarden op basis van wetenschappelijke richtlijnen. Zo kijken we naar het aantal en de kwaliteit van de beschikbare studies, de biologische mechanismen en in welke populaties de effecten zijn aangetoond. Verder is het van belang dat de informatie betekenisvol is op individueel niveau, zodat je écht iets hebt aan de inzichten die we je bieden. 

Serieuze wetenschap

We hanteren standaarden op basis van wetenschappelijke richtlijnen. Zo kijken we naar het aantal en de kwaliteit van de beschikbare studies, de biologische mechanismen en in welke populaties de effecten zijn aangetoond. Verder is het van belang dat de informatie betekenisvol is op individueel niveau, zodat je écht iets hebt aan de inzichten die we je bieden. Onderzoeksprojecten

Analyse Me werkt hard aan het opzetten van verschillende onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten, hogescholen en bedrijven. Niet alleen omdat wetenschap onze passie is, maar ook om te onderzoeken op welke manier Analyse Me het beste kan bijdragen aan een gezondere maatschappij.

Onderzoeksprojecten

Analyse Me werkt hard aan het opzetten van verschillende onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten, hogescholen en bedrijven. Niet alleen omdat wetenschap onze passie is, maar ook om te onderzoeken op welke manier Analyse Me het beste kan bijdragen aan een gezondere maatschappij.

Leer jezelf kennen

Koop een van onze pakketten. 

Bestel nu je DNA-kit