Analyse Me stopt verkoop Analyse Me Baby

Analyse Me streeft in al haar activiteiten naar het verlenen van services die voldoen aan de hoogste wetenschappelijke standaarden, honderd procent transparantie en volledige bescherming van privacy. 

De eigenschap ‘Denker of doener’ in het product Analyse Me Baby kent onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing. We gaan op zoek naar een vervangende eigenschap die wel volledig voldoet aan onze kwaliteitseisen.

Tot die tijd zetten we de verkoop van Analyse Me Baby stop.

Analyse Me stopt verkoop Analyse Me Baby

Analyse Me streeft in al haar activiteiten naar het verlenen van services die voldoen aan de hoogste wetenschappelijke standaarden, honderd procent transparantie en volledige bescherming van privacy. 

De eigenschap ‘Denker of doener’ in het product Analyse Me Baby kent onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing. We gaan op zoek naar een vervangende eigenschap die wel volledig voldoet aan onze kwaliteitseisen.

Tot die tijd zetten we de verkoop van Analyse Me Baby stop.

Het leukste en meest originele kraamcadeau!

Vijf leuke weetjes over je baby op basis van zijn of haar DNA in een gepersonaliseerde animatievideo.

De vijf leuke
eigenschappen


1. Oogkleur

De meeste baby’s worden geboren met lichte ogen. Zijn of haar definitieve oogkleur is afhankelijk van de hoeveelheid pigment die je baby gaat aanmaken. 

2. Bitter Proeven

Gaat jouw kind straks spruitjes eten? Zo’n 25% van de mensen kan de bittere smaakstoffen in spruitjes niet proeven. Mensen die dat wel kunnen, zijn vaker kieskeurige eters.3. Snelheidsgen

Is jouw baby drager van het gen voor snelheid? Dat zorgt voor net die extra paar procenten die nodig zijn voor een wereldrecord op de 100 meter sprint. Geen snelheidsgen? Niet getreurd – misschien schuilt er in jouw baby wel een marathonloper!

4. Lactose

Ontdek of je baby over een aantal jaar waarschijnlijk zonder problemen zuivelproducten kan eten, of dat hij of zij juist een grote kans heeft om lactose-intolerantie te ontwikkelen. 5. Denker of Doener

Dopamine is een stofje in je hersenen dat bepaalt hoe je omgaat met stress. Mensen met meer dopamine zijn denkers, terwijl mensen met minder dopamine vaker doeners zijn. In welke categorie valt jouw baby? 

Een gepersonaliseerde video in 4 simpele stappen

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten voordat je een bestelling plaatst.

Hoe ziet het eindproduct eruit?

Het Analyse Me Baby-eindproduct is een gepersonaliseerde animatievideo waarin de uitslagen van jouw baby verwerkt zijn. Tijdens de video kom je er stap voor stap achter hoe het zit met de aanleg van je kleine voor vijf verschillende eigenschappen: oogkleur, bitter proeven, spieropbouw, lactose en de vraag of hij of zij een denker of een doener is. Je krijgt ook toegang tot een online rapport en oorkonde die je kunt downloaden en afdrukken als je dat wilt. Het rapport bevat een overzicht van alle uitslagen en een uitleg van wat die uitslagen precies betekenen. 

Hoe lang duurt het voor ik de Analyse Me Baby DNA-kit in huis heb?

Na bestelling heb je de Analyse Me Baby-DNA-kit binnen twee tot drie werkdagen in huis.

Hoe werkt Analyse Me Baby?

Je ontvangt je Analyse Me Baby-DNA-kit binnen twee tot drie werkdagen na je bestelling. De DNA-kit bevat een handleiding en een swab – een soort wattenstaafje – waarmee je wangslijm bij de baby kan afnemen. Na afname stuur je de swab met het wangslijm van de baby terug naar Analyse Me. Wij analyseren het DNA vervolgens op vijf specifieke posities die zijn gelinkt aan vijf verschillende eigenschappen. De analyse vindt plaats in een gecertificeerd Nederlands onderzoekslaboratorium. Binnen drie tot vier weken staan de persoonlijke video, het uitgebreide rapport en de oorkonde klaar in de beveiligde online omgeving van Analyse Me. 

Hoe neem ik het DNA af van mijn baby?

Je neemt DNA af door simpelweg met een swab – een soort wattenstaafje – dertig seconden langs de binnenkant van de wang van je baby te bewegen om wangslijm te verzamelen. Makkelijk en pijnloos! Het wangslijm bevat cellen van de wang, en dus ook DNA van je baby. 

Hoelang duurt het voordat de video en het rapport beschikbaar zijn?

De analyse van het DNA van je baby en de verwerking van de uitslagen nemen vanzelfsprekend wat tijd in beslag. Binnen drie tot vier weken nadat wij het DNA van je baby hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail waarin staat dat je de video, het rapport met de DNA-uitslagen en de oorkonde kunt gaan bekijken in je eigen Analyse Me-omgeving. 

Hoe kan ik de status van de DNA-analyse van mijn baby volgen?

Je ontvangt regelmatig een e-mail van ons om je op de hoogte te houden van de status. 

Hoe betrouwbaar zijn de uitslagen?

We maken gebruiken van zogenaamde TaqMan genotyping assays om op vijf specifieke posities in het DNA het genotype van je baby te bepalen. Dit is een beproefde en betrouwbare methode om DNA te analyseren. De analyse vindt plaats in een gecertificeerd Nederlands onderzoekslaboratorium.

Voor alle vijf de geselecteerde genetische varianten en de daaraan gelinkte eigenschappen geldt dat de wetenschappelijke bewijskracht hoog is. We sturen je bovendien kosteloos een nieuwe DNA-kit toe als de DNA-sample van je baby niet voldoet aan onze kwaliteitseisen.  

Wat kom ik met Analyse Me Baby allemaal te weten over mijn kind?

Met Analyse Me Baby kom je meer te weten over de aanleg van je baby met betrekking tot vijf leuke eigenschappen: oogkleur, bitter proeven, spieropbouw, lactose en de vraag of hij of zij een denker of een doener is. De nadruk bij Analyse Me Baby ligt op leuk, maar de uitslagen zijn ook van informatieve waarde. We geven je antwoord op de volgende vragen: houdt je baby zijn blauwe ogen, of worden ze straks misschien groen of bruin? Loopt je baby kans om straks een kieskeurige eter te worden? Heeft je baby het in zich om een topsprinter te worden, of heeft hij of zij misschien meer aanleg voor duursport? Hoe zit het met zijn of haar kans om over een aantal jaar lactose-intolerant te worden? En is je baby volgens zijn of haar DNA meer een denker of een doener? 

Hoe wordt het DNA van mijn baby geanalyseerd?

In ons lab vindt eerst een visuele inspectie van de swab met wangslijm plaats, gewoon om te controleren of alles in orde is. Daarna volgt de DNA-extractie: we isoleren het DNA van je baby uit de wangcellen. Daarbij maken we gebruik van zogenaamde TaqMan genotyping assays om op vijf specifieke posities in het DNA het genotype van je baby te bepalen. Dat is een beproefde en betrouwbare methode om DNA te analyseren. De analyse vindt plaats in een gecertificeerd Nederlands onderzoekslaboratorium. 

Kom ik dingen over mijn baby te weten die ik liever niet wil weten?

Dat is niet de bedoeling. Met Analyse Me Baby leer je je baby op een leuke en innovatieve wijze nog beter kennen. De DNA-analyse beperkt zich om die reden tot vijf genetische varianten die zijn gelinkt aan ‘neutrale’ eigenschappen. Vooral leuk om te weten, en soms ook handig – omdat het in een aantal gevallen handige voorkennis oplevert – maar niks met betrekking tot enge ziektes of voorspellingen van ziekterisico. 

Wat gebeurt er met de DNA-sample van mijn baby na de analyse?

De DNA-sample van je baby wordt drie maanden na de analyse vernietigd. 

Hoe beschermen jullie de privacy van mijn baby?

Omdat we slechts vijf van de in totaal drie miljard DNA-‘letters’ in kaart brengen, die bovendien gelinkt zijn aan vijf onschuldige/neutrale eigenschappen, is de DNA-data eigenlijk sowieso al van geen enkele waarde voor anderen. Daarnaast ben je als ouder de enige die toegang krijgt tot de video, het rapport en de oorkonde in onze beveiligde online omgeving, en kun je dus zelf beslissen of, en zo ja: met wie je die informatie wilt delen.

We delen de data van jouw baby niet met andere partijen. Dat geldt uiteraard ook voor de persoonlijke gegevens. Analyse Me neemt de veiligheid van de data van je baby namelijk heel serieus: we doen er alles aan wat redelijkerwijs mogelijk is om de data te beschermen. De maatregelen die we nemen zijn in overeenstemming met technologische en bedrijfsmatige standaarden en hebben als doel om onrechtmatige toegang tot de gegevens van je baby te voorkomen.